Construction Equipment Türkiye

Volvo CE'nin 5-6 ton yük taşıyan H nesil tekerlekli yükleyicileri performansı artırır ve sahip olma maliyetlerini azaltır

F ve Gz modellerinin yerini alan H nesli L110H ve L120H tekerlekli yükleyiciler, üretkenliği %12 ve yakıt verimliliğini %28 artırmanın yanı sıra operatör performansını yükselten birçok iyileştirme sunuyor.

Hurda-geri dönüşüm, ziraat, atık işleme, kütük işleme ve çok daha fazlası için uygun olan 20 tonluk L110H ve L120H, birçok işe en uygun makineler arasındadır. Bu makineler, 5-6 tonluk kaldırma kapasiteleri ile yeni Volvo motor ve elektronik platformun yanı sıra optimize edilmiş şanzıman ve hidrolik sistemini de içeren en son teknolojiye sahiptir. Yerini aldıklarını modellere uygulanan kapsamlı yükseltme paketi, bir bütün olarak toplam sahip olma maliyetini düşürmektedir. Bu, %12'ye kadar üretkenlik artışları ve yakıt verimliliğinde %28'e kadar etkileyici bir artış sayesinde mümkün olmuştur. Ayrıca yeni makineleri kullanmak ve bakımlarını yapmak da daha kolaydır.

Sonucu değiştirmek

Volvo'nun Tork Paralel bağlantı elemanı, her zaman kaldırma aralığı boyunca yüksek koparma kuvveti ve mükemmel paralel hareket sağlamıştır. Buna ek olarak yeni H nesli makineler şimdi daha yüksek bir devrilme yüküne (modele bağlı olarak %6'nın üzerinde) sahiptir. Bu makineler, üretimden kaldırılan Gz modelindekine göre daha yüksek olan bir pim sayesinde örneğin daha uzun gövdeli kamyonlara veya depolama alanlarında daha yükseğe devirme yapabilmektedir.

Yeni motorlar en az %5 daha fazla güç sağlarken, diğer seçenekler arasında ayarlanan bir sürenin ötesinde rölanti sırasında yakıt tüketimini azaltan otomatik motor kapatma olanağı ve turboşarjın soğumasına olanak tanıyan ve böylece aşınmayı azaltan gecikmeli motor kapatma özelliği yer almaktadır.
H nesli tekerlekli yükleyicilerde üstün verimlilik için OptiShift ile donatılabilen yeni bir şanzıman bulunmaktadır. Bu seçenek, Frenle Geri Gitme fonksiyonunu ve kilitleme özellikli bir tork konvertörünü entegre ederek motor ve şanzıman arasında bir doğrudan tahrik oluşturuyor. Ayrıca yükleme yaparken ve yığınların içine daha iyi sürülmesini sağlayan ve yokuş tırmanma performansını artıran yeni bir çekiş kuvveti kontrol fonksiyonu bulunmaktadır. Böylece gereksiz yakıt tüketimi ve lastik aşınması azaltılmaktadır.

Daha büyük operatör performansı

Yeni makineler aydınlık, ergonomik ve çok daha fazla özelliğe sahip yükseltilmiş bir kabine sahiptir. Üstelik büyük ölçüde standart olarak sağlanan elektrikli servo kumandalar sayesinde daha akıllı bir çalışma alanı da bulunmaktadır. Bunlar daha fazla kontrol ve özelleştirmeye olanak tanımaktadır. Standart özellikler arasında bom ve kepçe seviyesi ayarlama işlevlerinin yanı sıra üç hidrolik yanıt modu seçeneği bulunmaktadır. Daha fazla kolaylık sağlamak için isteğe bağlı Comfort Drive Control, makinenin küçük bir koldan yönlendirilmesini sağlar. Bu işlev, özellikle hızlı kamyon yükleme işlemleri için yararlıdır. Kol dayanağı ve kollar artık zemin yerine koltuğa takılmaktadır. Bunlar daha fazla ayarlanabildiğinden tam olarak doğru konumu bulmak daha kolaydır. Çarpışma Etkisini Azaltma Sistemi ve yeni LED aydınlatma paketlerini de içeren çok sayıda görünürlük ve güvenlik artırıcı seçenek bulunmaktadır.

Yük döngülerinin optimize edilmesi konusunda Volvo Co-Pilot dokunmatik ekranından çalıştırılan Load Assist uygulama grubu diğer bir yararlı seçenektir. Araç Üzeri Tartım, ideal malzeme miktarının yüklenmesinde tahminde bulunma gereksinimini ortadan kaldırırken, Operator Coaching operatörlerin anında geri bildirim ve gerçek zamanlı ekran üstü rehberlik sayesinde Volvo tekerlekli yükleyicilerinin tam potansiyelinden yararlanabilmesini sağlamaktadır. Operatörler ayrıca Lastik Basıncı İzleme Sistemi ile lastiklerin doğru parametreler ile çalıştığından ve gereksiz yakıt tüketimine ve aşınmaya yol açmadığından emin olabiliyor.

Her iki Volvo tekerlekli yükleyici, operatörlerin çalışmasını kolaylaştırmak için tasarlanan yepyeni bir ateşleme stratejisi içermektedir. Volvo mafsallı taşıyıcılarda olduğu gibi ateşleme anahtarı artık makineyi etkinleştiriyor ve güç sağlıyor. Böylece vardiyaların başında kabine tırmanmadan önce zemin seviyesindeki Ana Sivici çevirmeye gerek kalmamaktadır. Çalıştırma ve kapatmada operatörlere ek kolaylık sağlamanın oldukça ötesinde Ana Sivicin açık kalması nedeniyle gece akünün boşalması riskini de ortadan kaldırmaktadır.

Teknisyen dostu

L110H ve L120H, bir arada gruplanmış servis noktaları ve kritik bileşenlere engelsiz erişim sunmaktadır. Motor kaputu elektronik olarak açılır, eğilen kabin (30º veya 70º'ye) hidrolik olarak çalıştırılır ve soğutucu grubu dışarı kayar. Tekerleklerin yakınına takılan aşınma göstergeleri, frenlerin durumunu kontrol etmeyi kolaylaştırır. Şimdi motor, yakıt sistemini beslemek için bir elektrikli pompaya sahiptir. Böylece manuel pompaya göre prosedür daha hızlı ve kolay kılınmıştır.

L60H, L70, L90H ve L350H'de de bulunan bir özellik olan kilitleme/etiketleme şimdi L110/120H'de standart olarak sunulmaktadır. "LOTO" kısaltması ile bilinen bu özellik, akü kesme anahtarının KAPALI konumunda kilitlenmesini kolaylaştırıyor. Böylece bakım çalışması sırasında istenmeyen enerji boşalması olasılığı önlenmiş oluyor.

Uzun servis aralıkları için dingiller, şanzıman, hidrolik depo ve yakıt deposu kir ve nem bulaşmalarını önlemek için uzaktan yerleştirilmiş değiştirilebilir havalandırma filtrelerine sahiptir. Frenler dıştan takmalıdır ve yağ dolaşımı ön ve arka dingilleri soğutur. Arka dingil yuvalarında ömür boyu yağlanmış, dolayısıyla bakım gerektirmeyen burçlar ve rulmanlar bulunur.

Bir bütün olarak L110H ve L120H, F ve Gz nesillerine göre kapsamlı bir yükseltme sağlıyor. Böylece görünüm, his, kullanım ve bakım açısından Volvo CE'nin L60H'sinden L350H'ye ortak bir bağlantı oluşturuluyor.

Temel özellikler

  Birim L110H (Volvo D7E) L120H (Volvo D7E LAE3)
Tam dönüşte statik devirme yükü kg 11.890 12.460
Kova kapasitesi 2,6 - 9,5  2,6 - 9,5 
Kütük kancaları 1,3 - 2,4 1,3 - 2,4
Çalışma ağırlığı kg 18.000 - 20.700  19.000 - 21.600
Koparma kuvveti kN 180 174
Maksimum güç dev/dak 1.700 1.700
. . . ISO 14396 brüt kW 170 190
. . . ISO 9249, SAE J1349 net kW 169 180
Maksimum dönme momenti dev/dak 1.500 1.500
. . . ISO 14396 brüt Nm 1.065 1.065
. . . ISO 9249, SAE J1349 net Nm 1.059 1.059
Lastikler   23.5 R25, 750/65 R25 750/65 R25

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com