+46 (0) 16 15 10 00 Change market Hitta en återförsäljare Volvo Login
Hem Om oss Nyheter Laddningsångest? Vi har en lösning för dina laddningsbehov på arbetsplatsen!

Laddningsångest? Vi har en lösning för dina laddningsbehov på arbetsplatsen!

Funderar du på att välja eldrift för ditt nästa byggprojekt? Då är det bara naturligt att du har många frågor om laddning. Du har förmodligen frågor om vilka laddningsalternativ det finns, när och hur man kan ladda, och hur du kan pussla in laddningen i arbetsdagen med bibehållen produktivitet. Vi finns här för att vägleda dig genom den här processen och underlätta övergången till nollutsläppslösningar.

För att optimera driften av eldrivna entreprenadmaskiner är det viktigt med planering. Laddningsplanering behöver inte vara svårt. Det är som med allt nytt: det kan verka lite konstigt i början, men blir snart en naturlig del av din rutin.

För att göra den här omställningen är det bara två mycket enkla saker du behöver göra. När du följer dessa steg, så kan du få samma kraft och prestanda, men med de extra fördelar som elmaskiner har, till exempel inga avgaser samt mindre buller och vibrationer. Så, låt oss komma igång!

1. Fundera på hur dina maskiner arbetar idag

Det första steget är att titta på dina aktuella verksamheter och behov. Vilken typ av arbete används din maskin för och hur länge? Vilka är platsförhållandena? Vilken kraftkälla har du tillgänglig – är den på eller utanför platsen? Alla dessa faktorer kan påverka hur mycket energi du förbrukar och således maskinens förväntade drifttid.

2. Beräkna dina behov

När du har samlat in den här information är nästa steg att beräkna när och hur du ska ladda, hur länge och vilka laddningsalternativ du ska använda. 
Vi kan hjälpa dig med den här biten och har skapat en lättanvänd drifttidskalkylator. Ange informationen ovan, så kan vi tillhandahålla ett exempel på hur laddningen skulle kunna se ut under arbetsdagen. Den här kalkylatorn ger även en indikation på vilka laddningsalternativ du behöver för din arbetsbelastning eller applikation.

Lättanvänd drifttidskalkylator

Snabba fakta om laddning!

  • För de flesta arbetsplatser är laddning över natten vanligen det föredragna valet. I normala applikationer – och i synnerhet för våra kompakta entreprenadmaskiner – ser vi ofta att detta räcker för en hel arbetsdag.
  • För mer intensiva verksamheter kan ’tillfällesladdning’ under lunchrasten behövas. Detta kan innebära att det krävs en snabbladdare eller, om tillgången till elnät är begränsad, ett mobilt kraftaggregat. Men oroa dig inte – vi kan stå till tjänst. Vi tillhandahåller AC-, DC- och portabla laddare. Se här för mer information om:
  • Våra maskiner laddas snabbt – till exempel kan våra eldrivna kompaktmaskiner laddas från 0 till 80 % på 1–1,5 timme, vilket ger tillräckligt med kraft för en hel arbetsdag.
  • Vi rekommenderar att hålla batteriområdet mellan 20–80 % eftersom det tar längre tid att ladda maskinen när batterinivån är utanför det här området. 
  • För mer information och tips om laddning, så finns det en uppsjö information tillgänglig om laddning av entreprenadmaskiner. 
  • För tips om att optimera dina kompakta elmaskiners prestanda under vintern, se vår bloggartikel Lär dig hur du maximera din kompakta eldrivna entreprenadmaskins prestanda när det är kallt ute!

Vill du höra vad maskinförare säger om laddning?

Lyssna på Richard Sjöblom, förare av EC230 Electric, för att höra direkt.

Så medan du kan behöva göra någon förändring eller två av dagen, så kommer du bli positivt överraskad över hur lätt laddningen kan pusslas in i schemat och blir en normal del av de dagliga rutinerna.

För oss på Volvo CE, så ser vi till hela lösningen – utvecklingen av eldrivna entreprenadmaskiner och rätt laddningslösningar för att strömförsörja dem går hand i hand. Därför utvecklar vi kontinuerligt vårt utbud av laddningslösningar så att de passar varje laddningsbehov och möjliggör omställningen till fossilfria arbetsplatser. Vi finns även här för att vägleda dig och ta dig med oss på den här resan. 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss
Kontakta oss Gör en förfrågan Hitta en återförsäljare Begagnade maskiner Volvos serviceavtal Profilprodukter LinkedIn Instagram Facebook YouTube X Nyheter www.volvogroup.com Copyright Sekretess Om kakor Kontakta oss