+46 (0) 16 15 10 00 Change market Hitta en återförsäljare Volvo Login
Hem Om oss Nyheter Volvo CE förser en ny generation av grävmaskiner med hybridteknik
Pressrelease

Volvo CE förser en ny generation av grävmaskiner med hybridteknik

Den nyligen lanserade nya generationens grävmaskiner från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenteras nu som ett hybridalternativ, tack vare företagets unika, beprövade och branschledande hydrauliska hybridteknik.
Volvo CE:s nya hybridgrävare

De här kraftfulla lösningarna beräknas vara 17 % bränslesnålare och leverera 15 % färre koldioxidutsläpp – den perfekta kombon för att uppnå högpresterande produktivitet samtidigt som miljön värnas. De moderna EC400 och EC500 blir de första av den nya generationens grävmaskiner som erbjuds i Hybrid-modell, och produktutbudet kommer växa.

Den dynamiska 40-tons och 50-tons duon är inte bara företrädare för framtidens grävmaskiner, utan blir nu de största modellerna i Volvos hybridportfölj, där de ansluter sig till den tidigare generationens EC380E Hybrid, EC350E Hybrid, EC300E Hybrid och EC250E Hybrid.

Banbrytande teknik möter tung arbetskraft

Att vinna konkurrensfördelar är lättare än någonsin med Volvos revolutionerande hybridhydraulik. Tekniken tar tillvara "gratiskraften" som genereras av grävskopans nedåtgående rörelse. Maskinen använder den nedåtgående rörelsen till att ladda ackumulatorn med lagrad energi. Den lagrade energin driver sedan hjälpmotorn vid behov, som i sin tur tillför kraft till motorsystemet.

Volvo CE:s nya hybridgrävare

Det är en enkel men smart lösning som sparar stort på omkostnader, bränsle och koldioxidutsläpp – samtidigt som ribban höjs för lönsamhet och miljöansvar.

Otmar Kirsch, produktchef för grävmaskiner, säger: "Vi är ambitiösa när det gäller att leda omställningen och sträva mot att ständigt utveckla vårt utbud så att alla kunder erbjuds tillförlitlighet och prestanda i världsklass. Utökningen av vårt Hybrid-utbud till vår nya generation av grävmaskiner utgör en sammansmältning av vår mest avancerade hybridteknik med en ny och modern design som tar kunderna med in i framtiden."

Den nya generationens grävmaskiner från Volvo CE tänjer redan gränserna för produktivitet och total ägandekostnad tack vare ett mer rymligt och ergonomiskt designkoncept, förbättrad operatörsmiljö och förbättrat gränssnitt mellan människa och maskin. Lägg därtill Volvos hybridteknik så får kunderna en robust lösning som möter dagens och morgondagens utmaningar med en mer hållbar drift.

Levererar enastående kundframgångar

Med den här hybridtekniken kör kunderna 17 % bränslesnålare under gräv- och dumpningsdrift, samtidigt som de får all den kraft och prestanda man kan förvänta sig av en vanlig grävmaskin.

Dessutom kräver det nya elektrohydrauliska systemet färre slangar, vilket minskar behovet av kopplingar, minimerar underhållskraven och kostnaderna, och ökar tillförlitligheten.

En robust undervagn med förstärkt tomgångsram, kedjelänkar och underrullar ser till att maskinen är byggd för att leverera enastående styrka och hållbarhet. De tuffaste jobben kan utföras lätt som en plätt tack vare slitjärnsförstärkt lyftarmsystem, valbar överbyggnad för tyngre arbeten och bultade slitageskivor som är enkla att byta ut.

Volvo CE:s nya hybridgrävare

Grävflex

Kompatibiliteten med tiltrotatorer som Steelwrist, Engcon och Rototilt ger flexibiliteten som krävs för alla typer av byggarbeten. När den dessutom kombineras med Volvos smarta lösningar – som Volvo Active Control och Dig Assist med vågsystem (OBW) – får kunderna ett oslagbart paket som höjer såväl grävprecision som produktivitet.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906 

Kontakta oss Gör en förfrågan Hitta en återförsäljare Begagnade maskiner Volvos serviceavtal Profilprodukter LinkedIn Instagram Facebook YouTube X Nyheter www.volvogroup.com Copyright Sekretess Om kakor Kontakta oss