När vi ger studenterna de här utmaningarna introducerar det nya sätt att angripa problemet som vi på Volvo förmodligen inte har tänkt på ännu.
På Volvo CE arbetar vi oupphörligt med att omvandla hela produktutbudet så att det blir fossilfritt år 2040 – och en viktig del av detta åtagande är att investera i framtidens teknik genom samarbeten med universitetsutbildningar och studenter. Vi hoppas kunna ge dagens studenter en språngbräda för att bli en del av en inspirerad arbetskraft i morgon, genom att bana väg för nya sätt att tänka.
Volvo CE:s deltagande i ME310 vid Stanford University skapades för att stimulera briljanta unga ingenjörer som tänjer på gränserna för traditionell problemlösning. Den här gången fick studenterna frågan "Hur kan man driva eldrivna entreprenadmaskiner bortom elnätet?".
Studenterna Hedvig och Godson och deras respektive team från Blekinge Tekniska Högskola i Sverige och Stanford University i USA ger sig ut på en inspirerande resa över kontinenterna och bygger framtiden från papper till prototyp.
När vi ger studenterna de här utmaningarna introducerar det nya sätt att angripa problemet som vi på Volvo förmodligen inte har tänkt på ännu.
För att lösa den uppgift som Volvo gav dem skapade Hedvig, Godson och deras team funktionella och portabla prototyper med namnen Nomad och Oasis. Oasis producerar el med hjälp av ett vindkraftverk och solpaneler, medan Nomad distribuerar el till elmaskiner i avlägsna områden med trasig eller obefintlig elinfrastruktur.
Titta den här filmen och se vad som driver samhällsförändrare som Hedvig och Godson och hur Volvo CE hjälpte till att forma deras väg. Förändringen börjar här.