+358 2012 56 500 Change market Etsi jälleenmyyjä
Kotisivu Sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet Kunnat
Kunnat vauhdittavat sähkökumousta
Volvon sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet
Kunnat siirtyvät sähköisiin ratkaisuihin

Muutoskumppanuus kaupunkien ja kuntien kanssa

Uskomme, että aidosti onnistuneen sähkösiirtymän toteutuminen edellyttää kaikkien tarvittavien edellytysten täyttymistä. Tämä tarkoittaa, että luotettavan sähköteknologian ja latausratkaisujen lisäksi tarvitaan myös julkisia kannustimia ja sääntelyä, jotka tukevat laajempaa käyttöönottoa.

Päätöksentekijöillä ja kunnilla on tärkeä rooli sähköiseen siirtymään siirryttäessä, eikä heidän vaikutustaan pidä vähätellä. Kunnat voivat edistää sähkökäyttöisiin rakennuskoneisiin siirtymistä lisäämällä tietoisuutta niiden hyödyistä, kuten ilmanlaadun parantumisesta ja ympäristövaikutusten vähenemisestä. Lisäksi kunnat voivat vauhdittaa muutosta esimerkiksi asettamalla vaatimuksia, että kaupunkien rakennustöiden tarjouskilpailuissa käytetään vähähiilisiä teknologioita, kuten sähkökoneita.

Monet Euroopan kaupungit ovat ottaneet käyttöön vähäpäästöisiä alueita, joilla pyritään rajoittamaan saastuttavimpien ajoneuvojen, kuten henkilöautojen, käyttöä. Tällä hetkellä nämä rajoitukset eivät kuitenkaan koske muita ajoneuvoja, kuten maanrakennuskoneita. Päätöksentekijät voivat vaikuttaa tilanteen muuttamiseen.

Monilla kaupungeilla ja kunnilla on omia vastuullisuustavoitteita, joita niiden on noudatettava. Sähkökäyttöiset rakennuskoneet voivat auttaa merkittävästi näiden ilmastotavoitteiden saavuttamisessa yhdessä muiden päästöttömien ajoneuvojen, kuten kuorma- ja linja-autojen, kanssa.

Pienet sähkökoneet tarjoavat kaupungeille erinomaisen mahdollisuuden vähentää hiilijalanjälkeään. Niiden kompaktin koon ja vähäisen melutason ansiosta ne sopivat erityisen hyvin kaupunkialueiden rakentamiseen, kunnallisteknisiin töihin sekä rakennus- ja purkutehtäviin niin sisällä kuin ulkona. Myös suuremmat, keskikokoiset sähkökoneet ovat tärkeitä vaativammissa maansiirto- ja valmistelutöissä. Luotettavat latausratkaisut tukevat näiden koneiden käyttöä, tarjoten kaupungeille ja kunnille sekä hyvää tuottavuutta että pienemmän hiilijalanjäljen.

Sähköautojen yleistyminen riippuu kuitenkin monista tekijöistä vastuullisempien ratkaisujen saatavuuden lisäksi. Tarvitaan fossiilivapaata energiaa, luotettava infrastruktuuri, kannustimia, sääntelyä sekä vakaaa toimitusketju. Jos jokin näistä puuttuu, ei vähähiilistä tulevaisuutta voida saavuttaa.

Monilla kunnilla on vahva tahto toimia. Esimerkkeinä tästä ovat lähes sadan pormestarin maailmanlaajuinen C40-verkosto ja yli 200 suuren eurooppalaisen kaupungin Eurocities-kumppanuus, jotka molemmat korostavat yhteistyön tärkeyttä ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä ja kaupunkien hiilipäästöjen vähentämisessä.

Sähköiseen siirtymään ei päästä yksin. Yhteistyö kuntien kanssa on ratkaisevan tärkeää, jotta sähköteknologioiden menestymiseen tarvittava ekosysteemi voidaan rakentaa ja ottaa käyttöön.

Näytä lisää
Helsinki sisällyttää sähkön kilpailuvaatimuksiin

Sähkökoneet mukaan kilpailutusten vaatimuksiin

Helsingin kaupunki näyttää esimerkkiä vähäpäästöisten työmaiden edistämisessä. Kaupunki vaati pyörä- ja kävelytien rakennushankkeen kilpailutuksessa urakoitsijoilta pientä sähkökaivukonetta, mutta tarjosi myös isomman sähkökaivukoneen bonusta.
Työmaalla käytetty 23-tonninen EC230 Electric täytti Helsingin kaupungin vaatimukset täysin, ja sen suorituskyky oli huippuluokkaa. Kyseessä oli ensimmäinen suuri sähkökäyttöinen kaivukone, jota kaupunki on käyttänyt hankkeissaan. Hanke antoi Helsingin kaupungille varmuutta sähkökäyttöisten rakennuskoneiden käytön lisäämiseen myös jatkossa.

Green Deal päästöttömille työmaille

Green Deal: Toimia ilmastonmuutosta vastaan

Helsingin kaupunki on mukana Suomen vapaaehtoisessa Green Deal -sitoumuksessa päästöttömistä rakennustyömaista. Euroopan komission Green Deal -sopimuksen tapaan se asettaa kunnianhimoisen tavoitteen päästöjen vähentämiselle vuoteen 2030 mennessä. Tämä vapaaehtoinen Green Deal kannustaa rakennusalan, ilmastotyön, julkisten hankintojen, kuntien ja ympäristöministeriön toimijoita tekemään yhteistyötä fossiilivapaita työmaita koskevien normien asettamiseksi. Sopimus pyrkii vähentämään koneiden ja rakennustyömaiden päästöjä ja tukee tämän tavoitteen toteuttavien ympäristövaatimusten toteutusta ja työmaakohtaista soveltamista. Se on myös keskeinen tekijä Suomen pyrkimyksessä hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä.

Kumppanuus sähköiseen siirtymään

Juuso Luoto, Helsingin kaupunki

Juuso Luoto, Helsingin kaupunki

"Tavoitteenamme oli löytää 8,5 tonnin kone. Lisäsimme kuitenkin bonuksen, mikäli suurempia kaivukoneita löytyisi. Lukuun ottamatta tarjoamaamme bonusta sähkökoneeseen liittyvä kustannus ei ollut suurempi, hintaerokin oli marginaalinen."

Motivan Taneli Varis Itäbaanalla

Taneli Varis, Motiva Oy

"Päästöttömien työmaiden Green Deal -sopimus on ympäristöministeriön ja julkisten hankintojen tekijöiden välinen vapaaehtoinen sopimus. Sen tavoitteena on vähentää koneiden ja rakennustyömaiden päästöjä vuoteen 2030 mennessä."

Fredrik Tjernström Volvo CE

Fredrik Tjernström, Volvo CE

"Volvo Construction Equipment tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Toimintatavoista voi tulla uusi normaali vain, jos teemme yhteistyötä. Yhdessä voimme todella vaikuttaa ilmastonmuutokseen."

Niina Reiju Volvo CE Finland

Niina Reiju Volvo, CE Finland

"Kehitys kiihtyy, joten kannustamme muita kaupunkeja mukaan siirtymään kohti sähkökäyttöisiä rakennuskoneita."

Keskikokoinen EC230 Electric -kaivukone Slakthusområdetissa

Suuremmat koneet suuriin töihin

Rakentamisen sähköistäminen auttaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä, haitallista melua sekä ilmansaasteita, ja sillä on keskeinen rooli vastuullisessa yhteisön rakentamisessa. Niinpä ratkaisut, jotka soveltuvat useisiin erilaisiin tehtäviin ja käyttötarkoituksiin, ovat tärkeitä. Keskikoiset rakennuskoneet sopivat ihanteellisesti kaupunkien ja kuntien rakennustöihin. EC230 Electric -kaivukoneen ja L120 Electric -pyöräkuormaajan kaltaisilla ratkaisuilla on paljon tehoa rankkojen töiden tekemiseen, mutta ympäristöä vähemmän rasittaen.

Slakthusområdetin menestystarina

Kumppanuus kuntien kanssa fossiilivapaita rakennustyömaita varten todella toimii. Vanhan Slakthusområdet-teurastamoalueen kunnostushanke Tukholman keskustassa vaikutti kunnianhimoiselta projektilta vuonna 2022, jolloin sille asetettiin tavoitteeksi fossiilisista polttoaineista vapaat rakennuskoneet. Tulokset kuitenkin todistivat, että nämä ratkaisut eivät vain vähennä päästöjä tehokkaasti, vaan ne ovat myös helposti integroitavissa työmaille.


Fossiilivapaa työmaa ylittää odotukset
Rakennuskoneiden hiilijalanjälkiraportit
Tuotteiden hiilijalanjälkiraportit
Elinkaariarvioinnit

Elinkaariarvioinnit toimenpiteiden suunnittelussa hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Kestävän tulevaisuuden saavuttamiseksi on tunnettava lähtötilanne. Volvo CE on julkaissut kattavimmat hiilijalanjälkiraportit koneistaan tarjotakseen asiakkaille tarvittavat tiedot. Yhtiön asiantuntijoiden kehittämän yksityiskohtaisen metodologian avulla jokaisen Volvo-tuotteen hiilijalanjälki on läpinäkyvä koko elinkaaren ajan. Raportit myös osoittavat, että sähkökoneet ovat ympäristöystävällisempi valinta dieselin sijaan, vaikka tuotannon koko elinkaari akun valmistus mukaan lukien otettaisiin huomioon.


Siirry tuotteiden hiilijalanjälkiraportteihimme

Muutoksen edistäminen kuntien kanssa Kööpenhaminassa

[Text]

Kun Tanskan 14 suurinta julkista rakennuttajaa allekirjoitti yhdessä aiesopimuksen, joka edellyttää päästöttömien työkoneiden lisäämistä tarjouskilpailuihin ja projekteihin, he asettivat vertailukohdan muille. Tämä tarkoittaa, että siirtymistä päästöttömiin koneisiin voidaan edistää kumppanuuden ja vahvojen sitoumusten avulla. Päästöttömät rakennustavat eivät vain vähennä hiilidioksidipäästöjä, vaan tuovat myös merkittäviä kansanterveydellisiä hyötyjä, kuten vähemmän melua ja ilmansaasteita. Aiesopimus syntyi Center for Offentlif-Privat Innovationin (CO-PI) analyysin pohjalta, joka osoittaa, että siirtyminen dieselistä sähköön on sekä ilmastolle hyödyllistä että vähentää kuolemantapauksia ja sairaalahoitojaksoja.

Miten kaupungit voivat saavuttaa ilmastotavoitteensa?

Kaupungeilla on valtava vastuu päästöjensä vähentämisestä, sillä ne ovat yksi suurimmista ilmastovaikutusten aiheuttajista maailmanlaajuisesti. Yksi parhaita tapoja ryhtyä toimiin on Science Based Targets -hanke, joka tarjoaa viitekehyksen ja ohjeistuksen vähittäisille muutoksille kohti ilmastoneutraaliutta. Se on yhteinen sitoumus kohti nettonollapäästöjä vuoteen 2050 mennessä. Selvää edistystä voidaan havaita vasta, kun paikallisviranomaisten, valtion ja muiden sidosryhmien rooli muutoksen edistämisessä on tunnistettu.

CO₂-säästölaskuri

Sähköllä toimiva työmaa osoittaa, mitä kumppanuudella voidaan saavuttaa

Göteborgissa useita teollisuuden, energia-alan ja julkisen sektorin toimijoita yhdistänyt Electric Worksite -projekti todisti arvoketjun yhteistyön edut. Tavoitteena oli rakentaa toteuttamiskelpoinen ratkaisu sähkökäyttöisten rakennuskoneiden käyttöön kaupunkisuunnittelussa. Projektissa testattiin koneiden, energianjakelun ja infrastruktuurin tarpeita ja mahdollisuuksia kaupungissa - ja tuloksena oli, että fossiilivapaa rakentaminen todistettiin täysin mahdolliseksi huolellisen suunnittelun avulla.

Sähköllä rakentamisen toteuttamiskelpoisuus kaupungissa
Vastuullisuussitoumukset

Puheista tekoihin vastuullisuussitoumusten osalta

Kaupungit ovat usein vastuullisuussitoumusten etulinjassa, erityisesti, kun kaupungistumisen kiihtymisellä on vaikutus maapallon ympäristön vakauteen. Ne, jotka eivät liity kamppailuun ilmastonmuutosta vastaan, jäävät jälkeen. Tämän vuoksi kuntien pitää lähestyä koko sähköekosysteemiä kokonaisvaltaisesti ja ottaa huomioon kaikki vaikutukset teknologiasta ja infrastruktuurista energian jakeluun, politiikkaan ja kannustimiin. Niinpä on siis selvää, että kaupungit, joilla on ilmastotavoitteita, tarvitsevat sähkökoneita. Koska rakennusalan osuus kasvihuonekaasupäästöistä on noin 40 %, päästöttömät ratkaisut ovat selkeästi avainasemassa rakentamisen hiilivaikutuksen vähentämisessä.

Kaupungit tekevät sähkösiirtymästä totta

Rakentamista sähköllä Östersundissa

Östersund

Kun ruotsalainen Östersundin kaupunki aloitti päiväkodin rakentamisen, se päätti tavoitteeksi, että kaikista työmaan koneista ja työkaluista 95 % olisi sähkökäyttöisiä. Tämäkin yhteistyöhanke asettaa vertailukohdan julkisten hankintojen ilmastovaatimuksille.

Rakentamista sähköllä Kölnissä

Köln

Sähkökoneet kykenevät hyvään suorituskykyyn kaikissa olosuhteissa - silloinkin, kun kyse on Kölnin kaupungin talvikunnossapidosta. L25 Electric -pyöräkuormaajaa on käytetty hiekoitushiekan kuljettamiseen.

Rakentamista sähköllä Berliinissä

Berliini

Berliinin kaupunki oli sähkökoneiden ensimmäisten käyttöönottajien joukossa valitessaan yhdeksän Volvo L25 Electric -pyöräkuormaajaa jätehuollon tueksi. Ratkaisut ovat auttaneet pitämään yllä hyvän tuottavuuden ja vähentäneet samalla päästöjä.

Rakentamista sähköllä Hannoverissa

Hannover

Vuoteen 2035 mennessä ilmastoneutraaliksi haluava saksalainen Hannoverin kaupunki ymmärsi, että tavoitetta ei voida saavuttaa ilman, että sähkökäyttöisillä rakennuskoneilla on keskeinen osa kaupungin kaluston hiilestä irtautumisessa.

Päästötön maanrakennustyö
Nollapäästöinen maanrakennus
Miksi siirtymä sähköiseksi kannattaa?

Sähköön siirtymisen hyödyt kunnille

Tutustu sähkökäyttöisten maanrakennuskoneiden muihin hyötyihin

Lataaminen kaupungeissa ja kunnissa

Latausratkaisuissa ei ole vain yhtä oikeaa vaihtoehtoa. On tärkeää harkita erilaisia latausratkaisuja, kuten pikalatureita tai hitaampia yölatureita, jotta löydetään parhaiten vaatimuksiin ja sähköverkkoon sopiva vaihtoehto. Olipa kyseessä sähköajoneuvojen latauspisteet kadulla tai siirrettävät tehoyksiköt paikoissa, joissa sähköverkko on heikko, Volvo CE:llä on ratkaisu.

Maanrakennuskoneiden lataaminen

Toiminta-aikalaskuri

Selvitä todellinen käyttöaikasi ja valitse sopivin laturi

Laske

Kustannussäästölaskuri

Lue, miten paljon voit säästää, jos polttoainekustannukset jäävät pois

Laske

CO₂-säästölaskuri

Lue, miten paljon voit pienentää hiilijalanjälkeäsi

Laske

Sähkökäyttöiset rakennuskoneet – kaikkiin käyttökohteisiin

Jätteenkäsittely ja kierrätys

Jätteenkäsittely ja kierrätys sähkökoneilla

Polttoainekustannusten, hiilipäästöjen ja tärinän väheneminen yhdistettynä suurempaan tehokkuuteen ja käyttömukavuuden paranemiseen. Nämä ovat joitakin hyötyjä, joita jätteenkäsittely- ja kierrätysasiakkaat voivat odottaa saavansa siirtymällä sähkökoneisiin. Päästöttömät koneet ovat todellinen muutos alalla, jossa kiertotalous ja vastuullisuus ovat päivittäisen toiminnan ydin.

Jätteenkäsittely ja kierrätys sähkökoneilla
Maatalous

Sähkökoneet maataloudessa

Luonto tarjoaa meille valtavasti hyötyjä. Miksi emme tekisi omaa osaamme sen suojelemiseksi? Näemme valtavan potentiaalin sähkökäyttöisten rakennuskoneiden käyttöönotolle maataloudessa. Asiakkaat voivat saavuttaa tarvitsemansa tuottavuuden ja suorituskyvyn eri käyttötarkoituksissä samalla, kun he vähentävät ympäristövaikutuksia ja parantavat työntekijöiden hyvinvointia.


Sähkökoneet maataloudessa
Infrastruktuuri

Sähkönjakelun rakentaminen

Päästöttömyys ja lähes äänettömyys ovat tehokkaita kannustimia sähkökäyttöisiin rakennuskoneisiin siirtymisen harkitsemisessa - erityisesti aikana, jolloin kaupungit peräänkuuluttavat vähähiilisempää toimintaa. Lisäksi sähköajoneuvojen latausratkaisut tarjoavat merkittävän kannustimen sähköajoneuvojen käyttöönottoon, mikä varmistaa kestävämmän lähestymistavan projektien alusta alkaen.

Sähkönjakelun rakentaminen
Historiamme Uramahdollisuudet Innovaatiot Kestävä kehitys Ota yhteyttä Lähetä kysely Etsi jälleenmyyjä Volvon huoltosopimukset LinkedIn Instagram Facebook YouTube X Uutiset Tapahtumat ja kampanjat www.volvogroup.com Copyright Yksityisyyssuoja Tietoja evästeistä Ota yhteyttä