Construction Equipment Suomi

Volvo CE:n innovatiivinen mobiililatausratkaisu tulee muuttamaan verkkoverkon ulkopuolella tapahtuvan työn

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanseeraa uuden mobiililatausratkaisun, jolla saadaan kompakteihin sähkökäyttöisiin työkoneisiin ja muihin sähkölaitteisiin verkkovirtaa työmailla. Volvo PU40 on 40 kWh:n kapasiteetilla varustettu siirrettävä tehoyksikkö, joka lanseerataan Eurooppaan.

Volvo PU40

Latausmahdollisuus on yksi tärkeimmistä haasteista, joka on ratkaistava sähköiseen liikkuvuuteen siirryttäessä. Volvo PU40 Power Unit on kompakti, kannettava ja helppokäyttöinen mobiililatausratkaisu, jolla voidaan ladata Volvon sähkökoneita sekä muita työmaan sähkölaitteita, kuten porakoneita ja sahoja.

PU40:n lataaminen tehdään pienellä (6 kW AC) verkkoliitännällä, mikä auttaa välttämään kulutushuippukustannuksia. Vaihtoehtoisesti on saatavilla pikalataus 17 kW:n tasavirtalaturin kautta. Volvon kompaktit sähkökoneet voidaan ladata nopeasti integroidulla 17 kW:n tasavirtalaturilla tai 3 kW:n vaihtovirtapistokkeella.

Volvo PU40

Volvo CE:n latausratkaisujen tuotepäällikön Filip Brkljacan mukaan integroidun 17 kW:n DC-pikalaturin ansiosta PU40 mahdollistaa Volvon kompaktien sähkökäyttöisten kaivukoneiden lataamisen jopa parissa tunnissa. Asiakkaat voivat ladata koneensa nopeasti ja luottaa siihen, että se tapahtuu kustannustehokkaimmalla tavalla. Koneet ovat siis nopeasti käyttövalmiita, mikä maksimoi tuottavuuden työmaalla. Lisäksi selkeä lisäetu on, että PU40:llä voi ladata myös muita sähkölaitteita.

Kuva siitä, miten PU40 ladataan ja lataa sähkölaitteita:

Volvo PU40

Painoltaan noin 900 kg ja mitoiltaan 1200 x 900 x 900 mm Volvo PU40 Power Unit on ihanteellinen sekä liikkuvaan että paikallaan pysyvään käyttöön. Sen pieni koko ja kevyt paino mahdollistavat helpon siirtämisen työmaalla. Latausratkaisun siirto voidaan hoitaa helposti esimerkiksi Volvo L20 Electric- ja L25 Electric -koneilla kuormalavahaarukoilla.

Volvo PU40 Power Unit on saatavilla Euroopassa Volvo CE:n ja valtuutettujen jälleenmyyjien kautta.

Sähköisen liikkuvuuden kokonaisratkaisut

Volvo PU40 on uusin lisäys Volvo CE:n latausratkaisuihin, ja se on selkeä osoitus Volvo CE:n sitoutumisesta tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Latausratkaisu on jatkoa tammikuussa lanseeratulle Volvo PU500 -virtayksikölle, jonka kapasiteetti on ~330-400 kWh. Myös lisää ratkaisuja on suunnitteilla.

Sähkökoneet ovat avainasemassa siirryttäessä kohti fossiilivapaita työmaa-alueita. Toinen ratkaiseva osa on luotettavat latausjärjestelmät. Power Unit edustaa seuraavaa askelta Volvo CE:n pyrkimyksessä vähentää rakennusteollisuuden hiilidioksidipäästöjä. Sen avulla asiakkaat voivat täyttää ympäristömääräykset varmistaen samalla tasaisen ja tehokkaan virransaannin.

Volvo Electric machines

Lisätietoja pienikokoisille sähkökoneille saatavissa olevista latausratkaisuista on osoitteessa Charging compact construction equipment

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com