Innovativ mobil ladeløsning fra Volvo CE gir nye muligheter for drift uavhengig av strømnettet

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserer en ny løsning som gir mobil strøm til kompakte elektriske maskiner og annet elektrisk utstyr på bygg- og anleggsplasser. Volvo PU40 er en mobil ladeenhet med kapasitet på 40 kWh for det Europeiske markedet.

Volvo PU40

Tilgang til lading er en av hovedutfordringene som må løses for å gjøre overgangen til elektromobilitet enklere. Volvo PU40 Power Unit er kompakt, mobil og brukervennlig, og kan lade alt fra Volvos kompakte elektriske maskiner til annet elektrisk utstyr på anlegget, for eksempel andre mindre elektriske maskiner og utstyr som boremaskiner og sager.

PU40 kan lades fra nettet med lav effekt (6 kW vekselstrøm), noe som bidrar til fleksibilitet og lave kostnader. Alternativt er hurtiglading via en 17 kW DC-lader mulig. Volvos kompakte elektriske maskiner kan hurtiglades ved hjelp av den integrerte 17 kW DC-laderen eller via et 3 kW AC-uttak. Vekselstrømuttaket kan også brukes til å lade andre kompakte elektriske maskiner enn Volvo, og annet elektrisk utstyr.

Volvo PU40

Filip Brkljaca, produktsjef for ladeløsninger hos Volvo CE, sier: "Takket være en integrert 17 kW DC-hurtiglader gjør PU40 det mulig å lade Volvos kompakte elektriske gravemaskiner på så lite som en time, eller to timer for Volvos kompakte elektriske hjullastere. Det er også mulig å hurtiglade de kompakte elektriske maskinene samtidig som Power Unit saktelades fra nett. Dermed kan kundene lade opp maskinene sine raskt, i trygg forvissning om at det gjøres på den mest kostnadseffektive måten. Og maskinene vil være klare til bruk igjen når det trengs, noe som maksimerer produktiviteten på byggeplassen. En ekstra fordel er at PU40 også kan lade annet elektrisk utstyr."

En illustrasjon av hvordan PU40 lades og lader elektrisk utstyr:

Volvo PU40

Volvo PU40 Power Unit veier rundt 900 kg og måler 1200 x 900 x 900 mm, og er ideell for både mobil og stasjonær bruk. Den kompakte størrelsen og lave vekten gjør den enkel å flytte rundt på anleggsområdet, uansett hvor maskinene befinner seg. Den kan for eksempel enkelt transporteres av Volvo L20 Electric- og L25 Electric kompakte hjullastere ved hjelp av pallegafler.

Volvo PU40 Power Unit er tilgjengelig i Europa gjennom Volvo CE og autoriserte forhandlere.

Totalløsninger for elektromobilitet

Volvo PU40 er det siste tilskuddet til Volvo CEs ladeløsninger for det voksende utvalget av elektriske maskiner, og er et tydelig signal på selskapets forpliktelse til å tilby kundene totalløsninger. Den følger etter lanseringen av Volvo PU500 ladeenhet i januar, som har en kapasitet på ~330-400 kWh. Flere løsninger er på trappene.

Elektriske maskiner er én del av puslespillet når det gjelder å etablere fossilfrie arbeidsplasser. En annen er pålitelige ladeløsninger. Power Unit er det neste steget i Volvo CEs ambisjon om å dekarbonisere anleggsbransjen, og hjelper kundene med å oppfylle nye miljøkrav samtidig som den sikrer en jevn og effektiv strømforsyning slik at de kan få jobben gjort.

I fjor publiserte Volvo CE også protokollen for sin 48-volts lading med likestrøm for å gjøre det enklere for andre å ta den i bruk, og i et forsøk på å legge til rette for en felles protokoll for hele bransjen for å forhindre at kunder trenger forskjellige ladere for en maskinpark med flere merker.

Volvo Electric machines

For mer informasjon om utvalget av ladeløsninger for kompakte elektriske maskiner, se Charging compact construction equipment

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com