Hos Volvo CE streber vi etter å gi kundene suksess i alt det vi gjør. Sammen med sikker og miljøbevisst drift som oppfyller produksjonsmål og frister, er lønnsomhet en avgjørende del av kundesuksessen. Våre kunder kan simpelthen ikke fortsette driften dersom virksomheten deres ikke er lønnsom.
Som et Premium-merke har ikke Volvo de laveste innkjøpsprisene på markedet. Innovasjons- og kvalitetsnivået i designen og produksjonen til våre maskiner gjenspeiles nødvendigvis i innkjøpsprisen. Men vi kan tilby kundene våre den beste verdien i hele markedet.
Pengene som Volvo-maskinene sparer på drivstofforbruk og vedlikehold over tid, sammen med det at de er svært produktive, gir imponerende lave eierkostnader totalt sett. Det er det som skiller oss fra konkurrentene og utgjør hele forskjellen for kundene våre.
Men de totale eierkostnadene (TCO) gjelder ikke bare selve maskinen, det går også på hvordan de brukes. Det er derfor vi har som mål å jobbe proaktivt med kundene på en konsultativ måte slik at kostnadene deres kan reduseres enda mer.
Vi beregner TCO som kostnaden av å eie og drifte en maskin i kroner per time delt på hva den produserer, enten i tonn eller kubikkmeter per time.
Eierkostnader inkluderer kjøpesum, restverdi, avskrivning, renter, forsikring og avgifter. Driftskostnader inkluderer drivstofforbruk, slitedeler, forebyggende vedlikehold og reparasjoner.
Drivstofforbruk, vedlikeholdsbehov og produktivitet er utvilsomt de største TCO-faktorene i dag.
Den første hovedhindringen for å oppnå best mulig TCO er å ikke ha tilkoblede maskiner. Å koble maskinene til vårt CareTrack-telematikksystem hjelper kundene med å kontrollere TCO-faktorene; drivstofforbruk, maskinutnyttelse, maskinhelse og driftsmetode til deres maskinpark – slik at de kan identifisere forbedringspunkter, sette seg mål og gjøre tiltak.
Et annet viktig hinder for å oppnå best mulig TCO er ikke å ha korrekt antall og kapasitet på maskinene basert på målvekten per time eller kostnad per tonn. Dersom det er et misforhold vil maskinene kaste bort tid og drivstoff på tomgang eller venting på at deres kollega eller maskin skal bli klar.
Til slutt, dersom kundene ikke investerer i føreropplæring, vil de ikke oppnå deres fulle potensiale. Godt trente maskinførere har en følelse for hvor mye kraft som trengs, planlegger arbeidet mer effektivt og tar godt vare på maskinene, noe som gir redusert drivstofforbruk, lavere reparasjons- og vedlikeholdskostnader, samt økt produktivitet.
Jeg har allerede nevnt fordelen med CareTrack i det å redusere TCO. Dersom kunder trenger ytterligere hjelp til å tolke dataene er Insight Reports til stor hjelp. Kunder kan enkelt se responsen maskinene deres gir.
Et annet viktig TCO-verktøy er SiteSim, som beregner det optimale oppsettet av en kundes arbeidsområde for å minimere bortkastet venting eller tomgang. Programmene kan til og med anbefale de ideelle rutene som maskinførerne bør kjøre.
Når det gjelder føreropplæring er det mange ulike alternativer, men jeg personlig er tilhenger av simulatortrening. Volvo-simulatorer bruker den samme programvaren og de samme dataene som til Volvo CE's R&D-formål, noe som gjør dem så nær virkeligheten som mulig. Maskinførere kan praktisere deres ferdigheter uten fare for skade på maskinen eller andre mennesker, og vi kan til og med ta med simulatorer til kundens arbeidsplass for å minimere tiden som maskinføreren må være borte fra produksjonen.
Vi har allerede gjort noen ganske spennende fremskritt i det siste. Jeg er sikker på at du har hørt om Volvo CO-Pilot. Vår nyeste oppdatering er inkluderingen av 'Operator Coaching'-funksjonen, et føreropplæringssystem som oppmuntrer til forbedring av kjøreteknikken ved å fremheve kjente teknikker som har en betydelig påvirkning på drivstoffeffektiviteten. Gjennom øyeblikkelig tilbakemelding vises effekten av kjøreteknikken i sanntid på en skjerm i førerhuset der maskinføreren ser og forstår effekten av deres handlinger relatert til disse kriteriene. Denne sanntidsinformasjonen hjelper maskinføreren med å ta bedre beslutninger når det gjelder det å redusere drivstofforbruket og maskinslitasjen.
Og siden i fjor har vi brukt drone for å måle og ta bilder slik at det kan lages 3D-modeller av kundenes arbeidsområder i SiteSim. Dette hjelper oss med å nå et nytt nøyaktighetsnivå med vår simulering. Vi kan nå også legge inn 3D-modeller av kundenes arbeidsområder i maskinsimulatorene våre slik at maskinførere kan øve på og finpusse de eksakte oppgavene deres som de står ovenfor i virkeligheten. Jeg tror simuleringer kommer til å bli en enda viktigere del i fellesarbeidet sammen med kundene.
Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com
SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com