+ 45 70 22 27 28 Change market Find en forhandler Log på Volvo
Hjem Arbejd elektrisk Kommuner
Kommuner, som driver den elektriske transformation
Volvos elektriske bygge- og anlægsudstyr
Kommuner, som bliver elektriske

Partnerskab for ændring med byer og kommuner

Vi tror på, at hvis der skal ske en virkelig vellykket elektrisk transformation inden for entreprenørmateriel, så har vi brug for, at alle de betingelser, som gør det muligt, er til stede. Det betyder, at vi ikke blot har brug for pålidelig elektrisk teknologi og opladningsløsninger, men også elementer såsom offentlige incitamenter og forordninger for at opmuntre til en mere udbredt indførelse.

Politiske beslutningstageres og kommuners evne til at hjælpe med at drive denne ændring kan ikke undervurderes. De spiller en afgørende rolle i at drive bevidstheden om de gavnlige CO₂-indvirkninger ved at skifte til elektrisk entreprenørmateriel, nemlig reduceret luftforurening og en lavere indvirkning på miljøet. Men de kan også hjælpe ved at kræve, at teknologier med lav CO₂-indvirkning, såsom elektriske maskiner, indgår i licitationen for entreprenøropgaver i byen.

Desuden bliver lav-emissionszoner, som tjener til at modvirke de mest forurenende motorvejskøretøjer såsom personbiler, nu mere og almindelige i de europæiske byer. Disse zoner omfatter dog i øjeblikket ikke køretøjer, der ikke kører på landevejen, f.eks. entreprenørmateriel. Politiske beslutningstagere kan hjælpe med at ændre dette.

Desuden har byer og kommuner ofte deres egne bæredygtighedsmål, som de er nødt til at opfylde. Elektrisk entreprenørmateriel kan – sammen med andre køretøjer med nul udstødningsemissioner såsom lastbiler og busser – hjælpe med at opnå disse klimamål.

Kompakte elektriske maskiner tilbyder noget af det største potentiale, som byer har til at reducere deres CO₂-effekt. Deres ringe størrelse og lave støj gør dem ideelle til entreprenørarbejde i den indre by, anlægsarbejde eller konstruktion og nedrivning, både indendørs og udendørs. Men større mellemstore elektriske maskiner har også en rolle at spille ved at arbejde på de mere krævende jordflytnings- eller byggemodningsopgaver. Når disse elektriske maskiner understøttes af pålidelige opladningsløsninger, giver de byer og kommuner de høje niveauer af produktivitet, som de har brug for, med fordelen ved et reduceret CO₂-fodaftryk.

Men den hastighed, hvormed elektromobilitet indføres, afhænger af flere faktorer ud over tilgængeligheden af mere bæredygtige løsninger. Vi har brug for fossilfri energi, pålidelig infrastruktur, incitamenter og forordninger samt et solidt forsyningsnetværk. Hvis et af elementerne i denne koordinerede indsats mangler, vil vi ikke opnå en fremtid med lav CO₂-indvirkning.

Viljen til det er stor blandt mange kommuner. Tag for eksempel C40, et globalt netværk på næsten 100 storbyborgmestre over hele verden, og Eurocities, et partnerskab af over 200 større europæiske byer, som begge kræver samarbejde for at begrænse global opvarmning og nedskære byernes CO₂-emissioner.

Vi kan ikke gennemføre vores elektriske transformation alene. Partnerskab med kommuner er afgørende for at opbygge økosystemet og den tilslutning, vi behøver, for at elektriske teknologier skal trives.

Vis mere
Helsinki indskriver elektrisk i licitationskrav

Helsinki indskriver elektriske maskiner i licitationskrav

Helsinki fører an hen mod lav-emissionsarbejdspladser. Da de skulle bygge en cykel- og vandresti, krævede de en kompakt elektrisk gravemaskine, men tilbød en bonus, hvis en større elektrisk gravemaskine kunne findes. EC230 Electric på 23 tons udmærkede sig ikke blot ved at opfylde dette krav, men også ved sin fremragende ydeevne. Og selv om dette kun var den første store elektriske gravemaskine byen arbejdede med, så har de nu fået så stor tiltro, at de fremover vil arbejde med mere elektrisk entreprenørmateriel.

Green Deal for emissionsfri arbejdspladser

Green Deal: Iværksættelse af handlinger mod klimaændring

Helsinki er en del af en frivillig Green Deal-forpligtelse i Finland for emissionsfri byggepladser. Ligesom Den Europæiske Kommissions Green Deal opstiller den et ambitiøst mål hen mod reducerede emissioner i 2030. Denne frivillige Green Deal opmuntrer aktører på tværs af anlægsarbejde, klimaarbejde, offentligt udbud, kommuner og miljøministeriet til at arbejde sammen for at opsætte standarder hen mod fossilfrie arbejdspladser. Aftalen sigter på at reducere emissionerne fra maskiner og byggepladser og understøtter implementering og stedsspecifik anvendelse af miljøkrav, som indfrier dette mål. Det er også en vigtig bidragsyder hen mod Finlands mål om at være CO₂-neutral i 2035.

Partnerskab for den elektriske transformation

Juuso Luoto, Helsinki

Juuso Luoto, Helsinki

“Målet var en 8,5-tons maskine. Men vi tilføjede en bonus, hvis større gravemaskiner kunne findes. Bortset fra den bonus, vi tilbød, var omkostningen til den elektriske maskine ikke større, forskellen i pris var marginal”.

Taneli Varis fra Motiva i Itäbaana

Taneli Varis, Motiva Oy

“De emissionsfri Green Deal-byggepladser er en frivillig aftale mellem miljøministeriet og offentlige udbydere. Den sigter på at reducere emissioner fra maskiner og byggepladser over en periode, der strækker sig til 2030”.

Fredrik Tjernström, Volvo CE

Fredrik Tjernström, Volvo CE

“Volvo Construction Equipment vil bringe løsningerne. Men det er kun ved at arbejde sammen, at vi kan gøre denne måde at arbejde på til den nye normale måde – og ved at gøre det, virkeligt og for alvor tage hånd om klimaudfordringen".

Niina Reiju, Volvo CE Finland

Niina Reiju, Volvo CE Finland

“Udviklingen eskalerer, så vi opmuntrer andre byer til at slutte sig til transformationen hen mod elektriske entreprenørmaskiner”

Mellemstor EC230 Electric-gravemaskine i Slakthusområdet

Større maskiner til de store jobs

Elektrificeringen af bygge- og anlægsarbejde vil hjælpe med at opnå reducerede emissioner af drivhusgasser, nedskære skadelig støj og luftforurening og spille en central rolle i opbygningen af et bæredygtigt fællesskab. Som sådan er det vigtigt at have løsninger, som er i stand til at udføre en række forskellige opgaver og anvendelser. Mellemstore entreprenørmaskiner er værktøjer til almindelige formål, som er ideelle til arbejde i byer og kommuner. Løsninger såsom EC230 Electric-gravemaskinen og L120 Electric-læssemaskinen har den højtydende kraft til at få de vanskelige jobs gjort, men med en reduceret indvirkning på miljøet.

Succeshistorien om Slakthusområdet

Partnerskab med kommuner hen mod fossilfrie byggepladser fungerer virkelig. Nyudviklingen af et gammelt kødpakningsområde kaldet Slakthusområdet i hjertet af Stockholm i Sverige så ud som et ambitiøst projekt tilbage i 2022, da det lagde ud med sit mål om at benytte fossilfrit entreprenørmateriel. Men resultaterne har ikke blot bevist, hvor succesrige disse løsninger er til at reducere emissioner, men også hvor nemt de kan integreres på arbejdspladserne.

Fossilfrie arbejdspladser overgår forventningerne
Rapporter om CO₂-fodaftryk for entreprenørmaskiner
Rapporter om produkters CO₂-fodaftryk
Livscyklusvurderinger

Vurderinger af livscyklus for at handle vedrørende kulstof

For at foretage ændringer hen mod en mere bæredygtig fremtid er du nødt til at vide, hvor du starter fra. Volvo CE har afsløret det mest omfattende katalog af rapporter om CO₂-fodaftryk for sine maskiner for at kunne give kunderne de data, som de har brug for til at tage beslutninger om kulstof. Takket være en detaljeret metodologi, udviklet internt af eksperter, er der reel transparens omkring hvert Volvo-produkts CO₂-fodaftryk, fra begyndelsen til afslutningen af dets livscyklus. På den måde har du et enkelt udgangspunkt for at dekarbonisere. Desuden afslører rapporterne, at elektriske maskiner er et mere bæredygtigt valg end diesel, selv om man tager højde for hele livscyklussen for dens produktion, herunder batterifremstillingen.

Få adgang til rapporterne om vores produkters CO₂-fodaftryk

På forkant med ændringen med de københavnske kommuner

Da 14 af de største entreprenører inden for offentligt anlægsarbejde i Danmark forsamlede sig for at underskrive en hensigtserklæring, som ville kræve, at entreprenørmateriel med nul emissioner blev tilføjet til deres licitationer og projekter, satte det en standard, som andre kunne blive inspireret af og følge. Det betød, at overgangen til emissionsfri maskiner kan fremskyndes via ligesindet partnerskab og stærke engagementer. Bygge- og anlægsarbejde med nul udstødningsemissioner vil ikke blot hjælpe med at nedbringe CO₂, men også medføre større fordele for folkesundheden via reduceret støj- og luftforurening. Hensigtserklæringen var resultatet af en analyse udført af Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI), som afslørede, at skift fra diesel til elektrisk ikke blot er godt for klimaet, men også fører til færre dødsfald og hospitalsindlæggelser.

Hvordan kan byer opfylde deres klimamål?

Byer har et kæmpestort ansvar for at reducere deres emissioner, eftersom de hører til dem, der har de største miljøindvirkninger globalt. En af de bedste måder at gå i aktion på er gennem initiativet Science Based Targets (Videnskabsbaserede mål), som opsætter rammer for og giver vejledning i at foretage trinvise ændringer hen mod klimaneutralitet. Det er en kollektiv forpligtelse hen mod nul nettodrivhusgasemissioner i 2050. De bør først anerkende den rolle, som lokale og nationale regeringer sammen med andre aktører spiller i at drive ændring; først derefter kan der ske positive fremskridt.

CO₂-besparelsesberegner

Et elektrisk arbejdssted viser, hvad der er muligt med partnerskab

Fordelene ved samarbejde på tværs af værdikæden er bevist i projektet Elektrisk arbejdssted. Dette bragte mange aktører sammen, fra produktions-, energi- og regeringssektorer i Gothenburg i Sverige for at opbygge en levedygtig sag for brugen af elektrisk entreprenørmateriel ved byplanlægning. Projektet testede behovene og muligheden for maskiner, energiforsyning og infrastruktur til anvendelse i byen – med det resultat, at fossilfrit entreprenørarbejde har vist sig at være fuldstændig gennemførligt via omhyggelig planlægning.

Gennemførligheden af elektrisk entreprenørarbejde i byer
Bæredygtighedsforpligtelser

Gør ord til handling med bæredygtighedsforpligtelser

Byer er ofte i forreste linje, hvad angår bæredygtighedsforpligtelser, især eftersom den øgede urbanisering har en indvirkning på vores planets miljøstabilitet. Dem, som ikke slutter sig til kampen mod klimaændring, vil falde bagud. Det kræver, at kommuner antager et holistisk syn på hele det elektriske økosystem og overvejer hver eneste indvirkning fra teknologi og infrastruktur til energiforsyning, politi og incitamenter. Det er derfor klart, at sådanne byer med klimamål har brug for elektriske maskiner. Da bygge- og anlægssektoren repræsenterer omkring 40 % af emissionerne af drivhusgas, er det indlysende, at løsninger med nul udstødningsemissioner vil være et langt skridt på vejen hen mod at reducere byggebranchens CO₂-effekt.

Byer, som virkeliggør den elektriske transformation

Elektrisk entreprenørarbejde i Östersund

Östersund

Da byen Östersund i Sverige begyndte at bygge en børnehave, besluttede den at sigte efter, at 95 % af alle maskiner og redskaber på stedet skulle være elektriske. Dette er endnu et samarbejde, som fastlægger standarden for klimakrav ved offentligt udbud.

Elektrisk entreprenørarbejde i Köln

Köln

Elektriske maskiner kan opnå en høj ydeevne uanset betingelserne – selv når det drejer sig om at understøtte Kölns vinterserviceydelser. L25 Electric-læssemaskinen er blevet brugt til at transportere grus til veje.

Elektrisk bygge- og anlægsarbejde i Berlin

Berlin

Berliner Stadtreinigung gik tidligt over til elektriske maskiner, da de valgte ni Volvo L25 Electric-læssemaskiner til at arbejde med affaldshåndtering. Løsningerne har hjulpet med at opretholde høj produktivitet og samtidig reducere emissionerne.

Elektrisk entreprenørarbejde i Hannover

Hannover

Hannover i Tyskland havde som ambition at opnå klimaneutralitet i 2035, og de forstod, at dette mål ikke kunne opnås, uden at elektrisk entreprenørmateriel spillede en nøglerolle i dekarboniseringen af dens kommunale vognpark.

Konstruktion uden emissioner
Konstruktion med nul-emission
Hvorfor gå elektrisk?

Fordele ved at gå elektrisk for kommuner

At reducere CO₂-emissionerne er ikke blot godt for vores planets fremtid på langt sigt, det har også en enormt positiv indvirkning på folkesundheden takket være bedre luft- og vandkvalitet, foruden større biodiversitet. Ydermere giver det et mere fredeligt miljø for dem, der bor og arbejder i nærheden, fordi elektrisk udstyr er næsten lydløst, hvilket også sikrer øgede sundhedsfordele. At beskytte bymiljøerne på denne måde vil yderligere udmønte sig i større mentalt og fysisk velvære for byernes indbyggere.

Opdag flere fordele med elektrisk bygge- og anlægsarbejde

Opladning i byer og kommuner

Der er ikke ét enkelt svar, når vi taler om opladningsløsninger. Det er derfor, man kan overveje en række alsidige opladningsløsninger – fra lynopladere hele vejen ned til langsommere opladere natten over – så du kan finde den løsning, der passer bedst til dine krav og din strømforsyning. Hvad enten du har adgang til offentlige ladestationer for elkøretøjer eller har brug for mobile strømenheder til at understøtte elektrisk anlægsarbejde på steder, hvor adgangen til elnettet er ringe, så er der en løsning til dig.

Opladning af bygge- og anlægsmateriel

Beregning af kørselstid

Find ud af din elektriske kørselstid og den oplader, du skal vælge

Beregn

Beregning af omkostningsbesparelser

Find ud af, hvor meget du kan spare, når du fjerner brændstofomkostningerne

Beregn

CO₂-besparelsesberegner

Find ud af, hvor meget du ville reducere dit CO2-fodaftryk

Beregn

Elektrisk bygge- og anlægsmateriel – til ethvert anvendelsesområde

Affald og genbrug

Elektrisk affald og genbrug

Reducerede brændstofomkostninger, CO₂-emissioner og vibrationer sammen med forbedret effektivitet og en mere komfortabel drift. Dette er nogle af de fordele, som kunder inden for affald og genvinding kan forvente, når de foretager omlægningen til elektriske maskiner. Maskiner med nul udstødningsemissioner ændrer fuldstændig vilkårene for en sektor, som allerede sætter cirkularitet og bæredygtighed i centrum for dens daglige drift.

Elektrisk affald og genbrug
Landbrug

Elektrisk landbrug

Vi opnår så store fordele fra vores naturlige miljø. Hvorfor ikke også spille vores rolle i at beskytte det? Det er af den grund, vi ser et kæmpestort potentiale i at indføre elektrisk entreprenørmateriel i landbruget. Kunderne kan ikke blot opnå den høje produktivitet og ydeevne, som de har brug over en bred vifte af anvendelsesområder, men de kan også gøre det med reduceret indvirkning på miljøet og på sundhed og velvære for de personer, som udfører arbejdet.

Elektrisk landbrug
Anlægsarbejde

Elektrisk offentligt anlægsarbejde

Nul udstødningsemissioner og næsten lydløshed er stærke motiverende argumenter, når det drejer sig om at overveje en overgang til elektrisk entreprenørmateriel – især på et tidspunkt, hvor mange byer efterspørger drift med lavere CO₂. Ydermere er der et kæmpestort incitament til at gå over til elektrisk konstruktion ved installationen af opladningsløsninger til elkøretøjer for at sikre en mere bæredygtig tilgang lige fra starten af disse projekter.

Elektrisk offentligt anlægsarbejde
Vores historie Fornyelse Bæredygtighed Kontakt os Stil en forespørgsel Find en forhandler Volvo Servicekontrakter LinkedIn Instagram Facebook YouTube X Nyheder Volvo REVY Volvo Kataloget Begivenheder og initiativer www.volvogroup.com Copyright Fortrolighed Om cookies Kontakt os