Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Innovativ mobil opladningsløsning fra Volvo CE er klar til at forandre off-grid-arbejde

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lancerer en ny løsning til at levere strøm uden for nettet til kompakte elektriske maskiner og andet elektrisk udstyr på byggepladser. Volvo PU40 er en mobil kraftenhed med en kapacitet på 40 kWh og vil være tilgængelig i Europa.

Volvo PU40

Adgang til opladning er en af de største udfordringer, der skal løses for at gøre overgangen til elektromobilitet lettere. Volvo PU40 Power Unit er kompakt, bærbar og nem at bruge og kan oplade alt fra Volvos kompakte elektriske maskiner til andet elektrisk udstyr på stedet, f.eks. andre mærker af kompakte elektriske maskiner og udstyr som boremaskiner og save.

Opladning af PU40 kan ske via en lav (6 kW AC) forbindelse til elnettet, hvilket hjælper med at undgå spidsbelastningsomkostninger. Alternativt er der mulighed for hurtig opladning via en 17 kW DC-oplader. Volvos kompakte elektriske maskiner kan hurtigoplades ved hjælp af den integrerede 17 kW DC-oplader eller via et 3 kW AC-udtag. AC-udtaget kan også bruges til at oplade kompakte elektriske maskiner, der ikke er fra Volvo, og andet elektrisk udstyr.

Volvo PU40

Filip Brkljaca, Product Manager Charging Solutions hos Volvo CE, siger: "Takket være en integreret 17 kW DC-hurtigoplader gør PU40 det muligt at genoplade Volvos kompakte elektriske gravemaskiner på så lidt som en time eller to timer i tilfælde af Volvos kompakte elektriske læssemaskiner. Det er endda muligt at hurtigoplade de kompakte elektriske maskiner, samtidig med at Power Unit oplades langsomt. Så kunderne kan oplade deres maskiner hurtigt og være sikre på, at de gør det på den mest omkostningseffektive måde. Og maskinerne vil være klar til brug igen, når der er brug for dem, hvilket maksimerer produktiviteten på stedet. At kunne oplade andet elektrisk udstyr med PU40 er en ekstra fordel."

En illustration af, hvordan PU40 oplades og oplader elektrisk udstyr:

Volvo PU40

Volvo PU40 Power Unit vejer omkring 900 kg og måler 1200 x 900 x 900 mm og er ideel til både mobil og stationær brug. Dens lille størrelse og vægt gør den nem at flytte rundt på byggepladsen, uanset hvor maskinerne er placeret. Den kan fx nemt transporteres af Volvo L20 Electric- og L25 Electric-maskinerne ved hjælp af pallegafler.

Volvo PU40 Power Unit er tilgængelig i Europa gennem Volvo CE og autoriserede forhandlere.

Samlede løsninger til elektromobilitet

Volvo PU40 er den seneste tilføjelse til Volvo CE's opladningsløsninger til det voksende udvalg af elektriske maskiner og er et klart tegn på virksomhedens engagement i at levere totalløsninger til kunderne. Den følger efter lanceringen af Volvo PU500-kraftenheden i januar med dens kapacitet på ~330-400 kWh. Flere løsninger er i støbeskeen.

Elektriske maskiner er én del af puslespillet, når det gælder om at etablere fossilfrie arbejdspladser. En anden er pålidelige opladningsløsninger. Power Unit er det næste skridt i Volvo CE's ambition om at dekarbonisere byggeindustrien og hjælpe kunderne med at overholde miljøbestemmelserne og samtidig sikre en stabil og effektiv strømforsyning, så de kan få arbejdet gjort.

Sidste år offentliggjorde Volvo CE protokollen for sin 48 spænding DC-strømforsyning for at gøre det lettere for andre at anvende den og i et forsøg på at fremme en fælles protokol for hele branchen for at forhindre, at kunder har brug for forskellige opladere til en flåde med flere mærker.

Volvo Electric machines

For mere information om udvalget af opladningsløsninger til kompakte elektriske maskiner, se Charging compact construction equipment

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com