Når det drejer sig om at beregne en el-maskines arbejdstimer, er det tid til at smide de gamle ideer ud og starte forfra. For en af de store fordele ved el-maskiner er nemlig, at der ikke er nogen tomgangstid. I modsætning til dieselmaskiner vil maskinen også stoppe, hvis du stopper med at arbejde, så du sparer værdifuld batteritid.
Og der kan virkelig hurtigt løbe tomgangstimer på. Fra opvarmning af dieselmotorer, så de er klar til at arbejde, ventetid, mens en anden maskine udfører sin andel af jobbet, og til at holde maskinen i gang i løbet af pauser, så er det ikke usædvanligt for en maskine at køre i tomgang i 25 til 40 % af tiden.
I praksis betyder det, at hvis du er vant til at køre en dieselmaskine i 8 timer om dagen, så vil en el-maskine kun være nødvendig i mellem 4,8 og 6 timer, når man tager tomgang på 25 til 40 % i betragtning – det er en markant forskel.
El-maskiner er designet til at give øjeblikkelig effekt, mens du bruger betjeningselementerne, men når du slipper dem, lukker maskinen af. Det skyldes, at de er udstyret med automatisk elektrisk motornedlukning. Hvor længe det varer, før maskinen lukker ned, er op til operatøren og indstilles fra tre til 20 sekunder. Tryk på betjeningselementerne, og el-motoren starter op igen, klar til at køre igen.
Nul tomgangstid betyder også mindre slitage på maskinen, hvilket nedsætter behovet for reparation eller reservedele, og det sikrer igen længere oppetid og reducerede vedligeholdelsesomkostninger.
Hos Volvo CE har vi anslåede intervaller for vores maskiner, men ligesom for elektriske biler er der ikke noget definitivt svar på, hvor længe en el-maskine kan fungere på en fuld opladning. Det afhænger af mange forskellige faktorer. F.eks. den type arbejde, du udfører, om maskinen bruges konstant eller tændes og slukkes, om varmeapparatet eller airconditionanlægget er tændt i førerhuset, eller om lygterne er tændt, fordi det er mørkt udenfor. Udendørstemperaturen har også en indvirkning.
At bruge de timer, som er registreret på en tilsvarende dieselmodel, er ikke den rigtige måde at anslå timer for en el-maskine på. For at hjælpe har vi udviklet en Driftstidsberegner. Den er enkel at bruge og vil hjælpe dig med at beregne, hvordan en typisk arbejdsdag kan se ud, inklusive maskinens driftstid, og om og hvornår du vil skulle oplade i løbet af dagen, så du kan planlægge derefter.
Det er rigtigt, ekstremt koldt vejr kan indvirke på, hvor længe elektrisk udstyr kan benyttes på visse anvendelsesområder. Der er nogle rigtig gode tips til at maksimere brugen af din maskine under ekstremt kolde betingelser. Og hvis du opererer i koldere områder, kan din lokale Volvo CE-forhandler arbejde sammen med dig om at sikre, at du får den produktivitet og oppetid, som du skal bruge, fra din maskine.
Hvis du overvejer en el-maskine, skal du kontakte os. Vores ekspert-team står klar til at hjælpe dig med at beregne og finde det rigtige udstyr til dine behov. Kontakt os nu!
For mere information kan du tjekke afsnittet Hurtige links herunder.