Vi har simpelthen ikke nok kvindelige
kandidater til de her slags
teknologiske roller i virksomheden.
Der er kun én ting, der kan ændre verden til det bedre – mennesker. Den bedste måde at blive klogere og stærkere på er ved at lytte til andres synspunkter og perspektiver. Derfor har vores branche brug for at finde måder at tiltrække flere piger på.
Vera er en række af innovationsworkshops, der er designet til at inspirere unger piger til at indse deres evner inden for videnskab og teknologi. Initiativet er yderst relevant, da piger mister interessen for teknologi, som de bliver ældre. I mange vestlige lander eksisterer der et kulturelt vendepunkt omkring 10-årsalderen.
Anna Sannö er Research Strategy Manager hos Volvo CE. Hun fortæller:
"Vi blev virkelig tilskønnet af den her idé om, at vi kunne nå ud til piger i en ung alder og vise dem potentialet i en karriere inden for ingeniørfagene. Vi har simpelthen ikke nok kvindelige kandidater til de her slags teknologiske roller i virksomheden.
Udfordringer engagerer
Under workshopsene får pigerne en række udfordringer, som alle foregår i dagligdags scenarier. Det er så op til pigerne at arbejde sammen og benytte det værktøj og de materialer, der har til rådighed, til at finde på teknologiske løsninger.
Resultaterne er entydige. Pigerne viser en stærk interesse for disse emner. Det er også bevist at en bedre kønsbalance i ingeniørfagene på længere sigt kan føre til mere inkluderende og innovative løsninger på nogle af samfundets komplekse problemstillinger.
Vi har simpelthen ikke nok kvindelige
kandidater til de her slags
teknologiske roller i virksomheden.
"Vi har fundet ud af, at jo mere fri en udfordring er og jo bedre de kan genkende den fra verden omkring dem, desto mere engagerede bliver de her piger", siger Anna.
Workshopsene er arrangeret af Volvo CE sammen med deres strategiske partner Mälardalens universitet. De er blevet opkaldt efter Vera Sandberg, Sveriges første kvindelige ingeniør.